Skład:Mięso wołowe BIO 49%, mięso wieprzowe BIO 49%, bułka tarta BIO (zawiera: mąka pszenna razowa BIO, mąka żytnia razowa BIO, mąka orkiszowa BIO, woda, drożdże) [gluten], cebula BIO, przyprawy BIO, sól, mąka ryżowa BIO, woda, sos sojowy BIO[soja], skrobia ziemniaczana BIO, śmietana [laktoza], warzywa BIO (pietruszka, cebula, czosnek), pieprz czarny BIO, papryka suszona BIO.
Wartość odżywcza produktu w 100 g::Wartość energetyczna 497kJ/ 119 kcal; tłuszcz 7,4 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,3 g); węglowodany 2,9 g (w tym cukry 1,3 g); białko 10 g; sól 1,4 g
Sposób przechowywania::Przechowywać w temperaturze od +2 C do +8 C.
Termin przydatności (od daty produkcji do daty utraty przydatności)::14 dni
Alergeny dodane::Gluten, soja, laktoza
17.00 zł
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00