Skład:mięso wieprzowe (boczek b/k/s 84%), woda, sól, cukier, maltodekstryna, stabilizatory: E 451, E 450, E 452, substancja zagęszczająca: E 407a, guma ksantanowa, konjac, białko wieprzowe kolagenowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, regulator kwasowości: cytryniany sodu, kwas octowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty drożdżowe, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 1055 kJ/ 255 kcal; tłuszcz 22 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g); węglowodany 1,1 g (w tym cukry 1,1 g); białko 13 g; sól 3,2 g
Temperatura przechowywania :2° - 8°
Rodzaj obróbki;:Wyrób wędzony, parzony, wieprzowy, zawiera wodę dodaną
39.20 zł
Wędzony boczek z najlepszej jaości mięsa wieprzowego. Naturalny aromat dymu wędzarnianego, podkreśla chrupkość i smak wieprzowiny.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00