Skład:mięso wieprzowe 91%, sól, przyprawy [gorczyca], substancja konserwująca: azotyn sodu
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 990 kJ/ 239 kcal; tłuszcz 19 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,6 g); węglowodany 0,9 g (w tym cukry 0,5 g); białko 16 g; sól 1,8 g
Sposób przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni
Data przydatności:12 miesięcy
Rodzaj obróbki :Wyrób wieprzowy, sterylizowany
Produkt bezglutenowy :tak
10.80 zł
Wyśmienita kiełbasa farmerska doskonała na kanapki. Dzięki procesowi pasteryzacji, produkt zachowuje długotrwałą świeżość. Idealnie rozsmarowuje się na chrupkim pieczywie.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00