Skład:mięso wieprzowe (boczek z/k/s 86%), woda, sól, cukier, maltodekstryna, stabilizatory: E 451, E 450, E 452, substancja zagęszczająca: E 407a, guma ksantanowa, konjac, białko wieprzowe kolagenowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, regulator kwasowoś
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 1073 kJ/ 259 kcal; tłuszcz 22 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g); węglowodany 1,1 g (w tym cukry 1,1 g); białko 14 g; sól 3,2 g
Sposób przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj obróbki::Wyrób wędzony, parzony, wieprzowy, zawiera wodę dodaną
44.80 zł
Przedstawiamy boczek wędzony ze skórą z naszej przyzakładowej wędzarni. Peklowany na sucho i mokro, wędzony przez 4 godziny. Wspaniały aromat, delikatny tłuszczyk i kruche mięso - w tych słowach można opisać nasz boczek wędzony.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00