Skład:Składniki: mięso wieprzowe 70%, woda, bułka tarta [gluten], tłuszcz wieprzowy, kasza manna, sól, białko [sojowe], warzywa, przyprawy naturalne, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, ekstrakty przypraw, stabilizator: E 451, substancja konserwująca: azo
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 1268 kJ/ 309 kcal; tłuszcz 26 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g); węglowodany 6 g (w tym cukry 0,4 g); białko 13 g; sól 2 g
Termin przydatności (od daty produkcji do daty utraty przydatności):21 dni
Temperatura przechowywania :2° - 8°
Rodzaj obróbki :Wyrób pieczony, wieprzowy
Produkt bezglutenowy :nie
30.10 zł
Pieczeń rzymska to tradycyjna potrawa kuchni polskiej. Wyrazista w smaku, doskonale smakuje na zimno.Wyrób o ścisłej konstystencji, co pozwala kroić go na dowolnej grubosci plastry. Pieczeń rzymska powstała z soczystego mięsa wieprzowego z dodatkiem aromatycznych przypraw.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00