Skład:mięso z kurczaka 39%, mięso wieprzowe 38%, wątroba wieprzowa, cebula, sól, bułka tarta [gluten], skórki z kurczaka, przyprawy, tłuszcz wieprzowy, błonnik
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 1008 kJ/ 243 kcal; tłuszcz 19 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,7 g); węglowodany 5,9 g (w tym cukry 0,6 g); białko 12 g; sól 1 g
Sposób przechowywania::Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Termin przydatności (od daty produkcji do daty utraty przydatności):12 miesięcy
Rodzaj obróbki:Wyrób drobiowo-wieprzowy, sterylizowany
Produkt bezglutenowy:nie
10.00 zł
Pyszny pasztet farmerski w słoiku przygotowywany według tradycyjnych receptur. Wygodna forma słoika pozwala na wygodne przechowywanie produktu.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00