Skład:mięso wieprzowe 79,4%, woda, sól, przyprawy [gorczyca], zioła, maltodekstryna, stabilizatory: E 451, E 450, E 452, substancja zagęszczająca: E 407a, guma ksantanowa, konjac, białko wieprzowe kolagenowe, błonnik pszenny [gluten], wzmacniacz smaku: glutamin
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 633 kJ/ 152 kcal; tłuszcz 9,8 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,9 g); węglowodany 0,9 g (w tym cukry 0,7 g); białko 15 g; sól 2,4 g
Termin przydatności (od daty produkcji do daty utraty przydatności):21 dni
Temperatura przechowywania :2° - 8°
Rodzaj obróbki :Wyrób wędzony, parzony, Wieprzowy w osłonce niejadalnej
Produkt bezglutenowy:nie
35.84 zł
Kiełbasa krakowska to produkt o aromatycznym zapachu, przyjemnej fakturze i miłej dla oka prezencji. Oczaruje każdego degustatora.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00