Skład:mięso wieprzowe (do wyprodukowania 100 g produktu użyto 108 g surowca), sól, przyprawy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 737 kJ/ 177 kcal; tłuszcz 10 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,1 g); węglowodany 0,4 g (w tym cukry 0,4 g); białko 21 g; sól 1,9 g
Termin przydatności (od daty produkcji do daty utraty przydatności):28 dni
Temperatura przechowywania :2° - 8°
Rodzaj obróbki :Wyrób wędzony, parzony, wieprzowy, w osłonce niejadalnej
Produkt bezglutenowy:tak
25.00 zł
Tradycyjna receptura, kminek, świeżo mielony pieprz, gorczyca, jałowiec i czosnek. Czyni to naszą kiełbasę żywiecką niepowtarzalną w smaku.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00