Rodzaj obróbki :Wyrób wędzony, parzony, suszony, Wieprzowy, w osłonce baraniej jadalnej
Produkt bezglutenowy :tak
Skład:mięso wieprzowe BIO (do wyprodukowania 100 g produktu użyto 185 g surowca), sól, przyprawy BIO, cukier trzcinowy BIO, substancja konserwująca: azotyn sodu
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 2047 kJ/ 494 kcal; tłuszcz 42 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g); węglowodany 0,4 g (w tym cukry 0,4 g); białko 30 g; sól 3,3 g
Termin przydatności (od daty produkcji do daty utraty przydatności):60 dni
Temperatura przechowywania :od 2C do 18C
85.12 zł
Kabanosy BIO doskonale zachowują świeżość i kruchość. Stworzyliśmy je zgodnie z tradycją i przygotowaliśmy w baranim jelicie. Nadają się do długotrwałego przechowywania. Stanowią wyśmienitą przekąskę nie tylko na imprezy. Poznaj swojski, roztoczański smak kabanosa.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00