Sposób przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni
Termin przydatności (od daty produkcji do daty utraty przydatności):12 miesięcy
Rodzaj obróbki :Wyrób drobiowo-wieprzowy, sterylizowany
Produkt bezglutenowy :nie
Skład::mięso z kurczaka BIO 42%, mięso wieprzowe BIO 39%, wątroba wieprzowa BIO, cebula BIO, sól, bułka tarta BIO [gluten], skórki z kurczaka BIO, przyprawy BIO.
Wartość odżywcza produktu w 100 g::wartość energetyczna 1154 kJ/ 278 kcal; tłuszcz 20 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,4 g); węglowodany 7,4 g (w tym cukry 0,7 g); białko 16 g; sól 1,3 g (wartość odżywcza w tabeli)
13.00 zł
Nasz pasztet to połączenie najdoskonalszego mięsa drobiowego, wieprzowego i wątróbki wieprzowej. Stworzyliśmy go z myślą o miłośnikach pasztetów. Produkt doskonale komponuje się ze świeżo upieczonym pieczywem.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00