Skład:mięso wieprzowe BIO (do wyprodukowania 100 g produktu użyto 130 g mięsa wieprzowego), sól, przyprawy BIO, substancja konserwująca: azotyn sodu
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 998 kJ/ 239 kcal; tłuszcz 16 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,3 g); węglowodany 0,4 g (w tym cukry 0,4 g); białko 24 g; sól 3,2 g
Termin przydatności (od daty produkcji do daty utraty przydatności):28 dni
Temperatura przechowywania :2° - 8°
Rodzaj obróbki :Wyrób wędzony, parzony, suszony, wieprzowy, w osłonce niejadalnej
Produkt bezglutenowy :tak
73.50 zł
Kiełbasa krakowska sucha BIO jest polecana do kanapek. W smaku delikatna i krucha. Jest idealna do dłuższego przechowywania i na dalsze wyprawy. Nie trzeba przechowywać jej w lodówce, wystarczy jedynie suche i przewiewne miejsce.Spróbuj jak smakuje krakowska sucha BIO.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00