Skład:mięso wieprzowe BIO (boczek b/k, do wyprodukowania 100 g produktu użyto 125 g surowca), sól, stabilizator: cytryniany sodu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, glukoza BIO, substancja konserwująca: azotyn sodu
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 1506 kJ/ 364 kcal; tłuszcz 32 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g); węglowodany 0,4 g (w tym cukry 0,4 g); białko 19 g; sól 2,2 g
Temperatura przechowywania :2° - 8°
Rodzaj obróbki :Wyrób pieczony, wieprzowy
Produkt bezglutenowy:tak
68.60 zł
Boczek w siatce BIO przyrządzany jest według tradycyjnego, rodzinnego przepisu. W naszej polskiej kuchni boczek podkreśla charakter pierogów, bigosów czy kapusty. Przygotowywany jest w siatce tak jak robiły to nasze mamy i babcie. Ma wyrazisty smak i aromat. Warto wybrać boczek w siatce BIO, gdyż jest przygotowywany z najlepszego certyfikowanego mięsa wieprzowego, bez sztucznych ulepszaczy i barwników.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00