Skład:mięso wieprzowe BIO (do wyprodukowania 100 g produktu użyto 130 g mięsa wieprzowego), sól, przyprawy BIO, cukier BIO, ocet jabłkowy BIO, substancja konserwująca: azotyn sodu
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 1417 kJ/ 342 kcal; tłuszcz 28 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g); węglowodany 1,3 g (w tym cukry 1,3 g); białko 20 g; sól 2 g
Temperatura przechowywania :2° - 8°
Termin przydatności (od daty produkcji do daty utraty przydatności):28 dni
Rodzaj obróbki :Wyrób wędzony, pieczony, wieprzowy
Produkt bezglutenowy :tak
65.52 zł
Cienka, dobrze przyprawiona. Dobrze zmielona. Od pokoleń niepodzielnie panuje na naszych stołach. Dzięki dodatkowi octu jabłkowego BIO nasza kiełbasa jest niezwykle krucha i delikatna.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00