Skład:mięso wieprzowe (szynka b/k, do wyprodukowania 100 g produktu użyto 105 g surowca), masło 0,2%, sól, przyprawy i ich ekstrakty, aromaty, stabilizatory: E 451, E 450, zagęszczacz: E 407a, regulator kwasowości: węglan sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 723 kJ/ 172 kcal; tłuszcz 7,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g); węglowodany 0,4 g (w tym cukry 0,4 g); białko 26 g; sól 2,1 g
Termin przydatności (od daty produkcji do daty utraty przydatności):21 dni
Temperatura przechowywania :2° - 8°
Rodzaj obróbki::Wyrób pieczony, wieprzowy
Produkt bezglutenowy :tak
53.20 zł
Wprowadziliśmy wędliny pieczone na maśle, z myślą o Konsumentach lubiących nieco inną odsłonę mięsa wieprzowego. Użycie masła w procesie pieczenia pozwala wydobyć śmietankowy i delikatny smak.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00