Skład:mięso wieprzowe 62%, woda, tkanka łączna wieprzowa, sól, maltodekstryna, stabilizatory: E 451, E 450, E 452, substancja zagęszczająca: E 407a, E 415, E 425, białko wieprzowe kolagenowe i białko roślinne, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, regulator
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 823 kJ/ 198 kcal; tłuszcz 15 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,7 g); węglowodany 1,2 g (w tym cukry 0,8 g); białko 15 g; sól 2,5 g
Termin przydatności (od daty produkcji do daty utraty przydatności):25 dni
Temperatura przechowywania :2° - 8°
27.58 zł
Mięsiwo sołtysa to rodzaj salcesonu, wyrabianego z najlepszej jakości wieprzowiny. Niezwykle chrupiące i pikantne. Polecamy!
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00