Skład:mięso wieprzowe (do wyprodukowania 100 g produktu użyto 166 g surowca), sól, przyprawy, cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Wartość odżywcza produktu w 100 g :wartość energetyczna 2077 kJ/ 502 kcal; tłuszcz 44 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18 g); węglowodany 0,4 g (w tym cukry 0,4 g); białko 26 g; sól 2,9 g
Termin przydatności (od daty produkcji do daty utraty przydatności):40 dni
Temperatura przechowywania :2° - 18°
Rodzaj obróbki::Wyrób wędzony, parzony, suszony, wieprzowy w osłonce baraniej jadalnej
Produkt bezglutenowy :tak
65.48 zł
Kabanosy to najchętniej wybierana przekąska, niezależnie od pory roku czy miejsca. Kabanos to nie tylko przekąska, ale element sałatek, koreczków czy przystawka zapiekana z ciastem francuskim.Nasze kabanosy są najlepsze, bo przyrządzane z najlepszej jakości mięsa i według staropolskiej receptury. Charakteryzują się jasnoczerwoną, pomarszczoną skórką i najlepszymi kawałkami mięsa w środku.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00